Bra bicepsövningar för gymmet och hemmet

Välformade stora armar är något många eftertraktar och bicepsen är en av armens största muskler. Det finns mängder av olika övningar för att träna upp dina biceps. Vissa passar bättre i gymmet men med rätt utrustning går flera att utöva i hemmet.

Att beskriva de olika populära bicepsövningar som går att utföra i gymmet eller genom träning i hemmet är lite knepigt. Så istället har vi gått igenom några av de populäraste guiderna på YouTube och valt att publicera dem nedan.

Vanliga frågor om biceps

Nedan har vi sammanställt svaren på några av de vanligaste frågorna om biceps och vilka övningar du inte ska missa.

Vilka övningar är populärast för biceps

Det finns mängder av övningar och variationer på dem för att träna upp dina biceps. Några av de mest effektiva är skivstångscurl, bicepscurl med Z-stång, koncentrationscurl, stående hantelcurl och hammercurls. Om du är osäker på hur du ska utföra dessa bicepsövningar finns det instruktioner för samtliga i videos ovan.

Vilken är den primära uppgiften för mina biceps

Många tränar biceps för att de vill ha snygga armar. Men våra biceps har faktiskt en viktig funktion och det är primärt att böja armbågsleden och rotera underarmen.

Vilka fel är vanliga när man tränar biceps?

Det kanske vanligaste felet är att du använder för tunga vikter. Detta i sin tur ökar risken för att du svingar med kroppen eller skjuter ifrån med benen. Börja hellre med lite lägre vikter och försök hitta 3-4 olika övningar som känns bra.

Lästips: Bra tricepsövningar för gymmet och hemmet

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna artikel!

Genomsnittligt betyg 4 / 5. Antal betyg: 4

Inga betyg ännu