Bra tricepsövningar för gymmet och hemmet

Vill du ha stora armar kommer det vara nödvändigt att träna dina triceps. Som tur är finns det massor av bra tricepsövningar. Vissa lämpar sig bäst för gymmet men det finns även flera som kan funka utmärkt i hemmet.

Du använder dina triceps i många olika situationer och rörelser vilket också bidrar till att det finns mängder av alternativ när det gäller olika tricepsövningar. Nedan har vi listat namnen på några av de populäraste.

Namn på olika tricepsövningar

  • Triceps pushdown
  • Dips
  • French press
  • Bänkpress med smalt grepp
  • Tricep kickbacks med hantel
  • Triceps press sittandes med hantel
  • Smala armhävningar med gummiband

Att beskriva exakt hur respektive övning bör genomföras på bästa sätt är aningen komplicerat. Istället hänvisar vi till videoklippen nedan. De går igenom hur du genomför olika tricepsövningar på ett korrekt och effektivt sätt.

💡 Inspiration – FITNESS365 har mängder av artiklar om träning och övningar.

Vanliga frågor om triceps

Om du är intresserad av dina triceps och hur du kan träna upp dem har vi sammanställt svaren på några av de vanligaste frågorna nedan.

Vilken funktion har triceps?

Våra triceps främsta funktion är att se till att våra armar kan räta ut sig. Det är den största muskeln i våra armar och starka triceps kan vara önskvärt i många olika situationer och aktiviteter. Tricepsen, som sitter på överarmens baksida, är en så kallad trehövdad muskel. Det betyder att den har tre olika infästningar i den övre delen av armen.

Vilka tricepsövningar kan jag göra i hemmet?

Det finns mängder av olika tricepsövningar och specifika maskiner som isolerar dina triceps. Har du ingen lust att gå till gymmet går det dock bra att träna dina triceps i ditt hem. Den kanske enklaste övningen är armhävningar. Har du hantlar hemma finns det också mängder av pressövningar som är bra för triceps. Med lite fantasi går det också bra att utföra dips i hemmet.

Hur ofta kan jag träna triceps?

Som med alla muskler rekommenderas återhämtning efter ett hårt pass. Eftersom triceps används i så många olika rörelser kan det dock vara svårt att helt låta dom vila. Men att träna triceps 2-3 gånger i veckan är inga problem även om det initialt kan innebära en hel del träningsvärk.

Lästips: Bra bicepsövningar för gymmet och hemmet

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna artikel!

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal betyg: 3

Inga betyg ännu