Spara tid i köket med en matkasse anpassad för en aktiv livsstil

Vi människor lever en alltmer hektisk livsstil där man ska hinna med allt från familj och jobb till träning och andra åtaganden. Dessutom ska man försöka tänka på vad man äter, framför allt om man tränar mycket.

För många är detta en omöjlig ekvation att lösa och för att underlätta för sig själva brukar de flesta ta genvägar när det kommer till sin träning och kost, vilket vi förstår men också vill försöka få stopp på. I ett försök att underlätta för dessa människor har vi tagit en titt på sortimentet matkassar för träning.

Det finns idag ett stort antal aktörer som erbjuder matkassar i Sverige och många av de erbjuder kassar som lämpar sig perfekt för en aktiv livsstil. På så sätt kan du spara in all tid du annars lägger på att planera maträtter, handla och laga mat, samtidigt som du äter en balanserad kost.

Välj själv matkasse

En av de senaste varianterna av matkassar är så kallade välja-själv-kassar där du som konsument har kontroll över vilka rätter som levereras med din matkasse varje vecka. Det är ett av de enklaste sätten för dig att se till att du får hem mat som du tycker smakar gott, men också mat som gynnar din träning.

När man väljer maträtter till en matkasse med exempelvis Linas matkasse, så får du detaljerad information om alla ingredienser, näringsvärdet, etc. Därmed kan du försäkra dig om att du får rätt mängd protein, kolhydrater, fett och vitaminer.

LCHF eller en GI-matkasse

Många som tränar hårt och framför allt det som tränar för att gå ner i vikt följer idag dieter. Bland alla dieter är LCHF och GI bland de mest populära. Båda dieterna går ut på att man begränsar intaget kolhydrater fast GI-dieten är betydligt mycket mer strikt än LCHF.

Det finns otaliga LCHF och GI-matkassar att välja mellan idag, däribland från Mat & Ro och GI-boxen som levererar färdiglagade rätter som du bara behöver värma.

Vegetarisk matkasse

Man uppskattar att 10% av den svenska befolkning är vegetarianer och därför kommer det inte som en överraskning att det finns otaliga vegetariska och veganska matkassar att välja mellan.

Att äta en balanserad vegetarisk kost har bevisats vara precis lika nyttigt som en blandad kost med animaliska produkter, och lämpar sig därför utmärkt för den som tränar mycket och vill leva sunt.

Bland de som specialiserat sig på vegetariska matkassar hittar vi Simple Feast och Årstiderna, för att nämna ett par.

Matkasse för hela familjen

Familjer med småbarn behöver ofta spendera mer tid än de flesta andra med att laga mat och handla. Barn är som bekant ofta kräsna och därför måste kost och matlagning anpassas.

Känner du igen dig i den beskrivningen kan vi rekommendera en matkasse för hela familjen. De levereras med smakrika och hälsosamma recept som är anpassade till både vuxna och barns smaklökar.

Hur skönt hade det inte varit att lägga ansvaret på att planera mat för familjen på någon annan?

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna artikel!

Genomsnittligt betyg 4.7 / 5. Antal betyg: 3

Inga betyg ännu