Kalorier i olika alkoholhaltiga drycker

Det finns mängder av olika skadliga effekter av alkohol. Det är dessutom en dålig idé att dricka alkoholhaltiga drycker om du försöker gå ner i vikt. Detta eftersom de flesta alkoholhaltiga drycker innehåller väldigt många kalorier.

Skillnaden i antalet kalorier i olika alkoholhaltiga drycker är dock relativt stor. Det kan därför vara intressant att titta lite närmare på exakt hur många kalorier som exempelvis ett glas rött vin innehåller.

Kaloritabell: Öl, vin och sprit

Nedan har vi sammanställt kaloriinnehållet för några av det populäraste dryckerna som innehåller alkohol. Observera att mängden kalorier är ungefärlig och kan så klart skilja sig åt mellan olika sorter av exempelvis öl och vin.

DryckKalorier
1 glas starköl, 5,6%186 kcal
1 glas rött vin, 12%123 kcal
4 cl konjak, 40%105 kcal
1 glas vitt vin, 12%101 kcal
4 cl punsch, 26%98 kcal
4 cl vodka, gin eller rom, 40 %90 kcal
1 glas whiskey, 40%89 kcal
1 glas champagne, 12%87 kcal
1 glas rosévin, 12 %73 kcal
1 glas prosecco, 11%69 kcal

Kommentar

Som du kan se från tabellen ovan innehåller starköl väldigt många kalorier. Men även antalet kalorier i rött vin skiljer sig en del från exempelvis vitt vin och väldigt mycket i jämförelse med prosecco. Att vara medveten om dessa skillnader kan vara bra ifall du strävar efter att dra ner på ditt dagliga kaloriintag.

Många alkoholhaltiga drycker framställs från olika frukter och bär. Men som du kan se är kaloriinnehållet i dessa drycker betydligt högre än i de frukter och bär som de framställs från. Boven här är helt enkelt alkoholen. Så utöver alla andra skadliga effekter alkohol har kan det vara värt att dra ner på konsumtionen om du försöker gå ner i vikt. Eller som alternativ ändra dina dryckesvanor så att du undviker de alkoholhaltiga drycker som innehåller mest kalorier.

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna artikel!

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal betyg: 1

Inga betyg ännu