Information om Howard soffor och deras fördelar

Så kallade Howard soffar blir allt mer populära i Sverige idag, fast i vissa kretsar har de naturligtvis varit populära sedan länge. Howard sofforna utvecklades nämligen redan på 1800-talet, av ett engelskt företag vid namn Howard & Sons, som var en av de ledande och mest kända sofftillverkarna i England vid denna tid. Howard soffor blev dock snabbt populära även utanför England, eftersom de förknippades med genuint och högklassigt hantverk, men även med hög komfort och en stilren design.

Bakom Howard soffornas utförande ligger det nämligen en hel del studier, som gjort att alla Howard soffor idag är djupa, så att man sjunka ned i dem ordentligt, men även har mycket mjuka säten, vilket gör det bekvämt att sitta i dem, även under längre perioder, och sist men inte minst har en Howard soffa alltid en rejält stödjande rygg, så att man sitter ergonomiskt korrekt också. Utöver sofforna tillverkade Howard & Sons även t.ex. stolar, pallar, puffar och andra stoppade möbler, men Howard soffan är deras mest kända produkt, som överlevt i århundraden.

Värt att känna till om de ursprungliga Howard & Sons sofforna är även att de var betydligt mer slitstarka än de flesta andra möbler på den tiden, och när Howard soffor tillverkas idag, kan de också hålla väldigt länge, med anledning av sin speciella konstruktion.

Viktigt att veta om vad som kallas för Howard soffor idag är dock att de flesta Howard soffor som säljs idag inte är tillverkade av Howard & Sons, utan idag menar man med en Howard soffa själva den ursprungliga modellen på soffan. Därför kan en Howard soffa idag tillverkas även av andra tillverkare, vilket också händer då och då.

Att alla Howard soffor inte längre kommer från Howard & Sons har dock sina fördelar. Dels är det enklare att hitta en billig Howard soffa idag, det var länge i princip omöjligt, men det går alltså idag, då även kedjor börjat tillverka denna modell. Dessutom finns det idag Howard soffor med alla möjliga olika tyger och mönster, vilket innebär att det även finns Howard soffor i lite mer modernt utförande idag. Detta innebär att de flesta idag kan hitta en Howard soffa som passar deras hem, oavsett om man inrett hemmet i klassiskt stil, eller lite mer modernt.

Var kan man då hitta en passande Howard soffa?

Soffor som liknar Howard soffor i modellen finns numera i väldigt många möbelbutiker och även i möbelvaruhus, så vill du se soffan du köper i verkligheten, kan du helt enkelt traska in på närmaste möbelvaruhus och ta en titt för att se om de har en Howard soffa som passar dig i sitt sortiment. Ett annat, förmodligen smidigare och mindre tidskrävande alternativ är att leta efter Howard soffor på nätet. Idag finns det nämligen många nätbutiker som säljer möbler, inklusive Howard soffor, via nätet, och levererar möblerna direkt hem till dig. En av de mest kända nätbutikerna av det här slaget, som specialiserar sig på soffor, är The Sofa Store, men det finns även flera andra, liknande butiker att välja mellan. Du hittar enkelt dessa nätbutiker med hjälp av sökmotorer om du inte handlat i dem tidigare, och många av dem har mycket imponerande sortiment, och hos vissa kan du även välja tyger och andra detaljer själv, efter ditt eget tycke och smak.

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna artikel!

Genomsnittligt betyg 4.3 / 5. Antal betyg: 18

Inga betyg ännu