Hockeystäder i Norrland

Hockey är tillsammans med fotboll de mest populära sporterna i Sverige. Det geografiska intresset för de två sporterna skiljer sig dock avsevärt åt vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att den ena är en sommarsport och den andra är en vintersport. Det som kanske är lite mer anmärkningsvärt är att i hockeyn är det flera mindre städer/samhällen som dominerar, både sportsligt och intressemässigt.

Skellefteå

Skellefteås hockeyklubb, Skellefteå AIK, vann sitt senaste SM-guld 2013 och intresset för hockey i detta lilla samhälle är enormt. Även om det bara bor drygt 30 000 i Skellefteå är det i regel alltid fullsatt i Skellefteå Kraft Arena när hemmalaget spelar. Planerar du ett besök hit för att se hockey kommer du märka att du enkelt kommer kunna hitta ett ledigt hotell i Skellefteå. Det svåra kommer vara att hitta en biljett till matchen.

Leksand

Hotell i Leksand är heller i regel inga problem med att hitta. Men som i Skellefteå är det i regel svårare att hitta bra biljetter till Tegera Arena där Leksands IF spelar sina hemmamatcher. Detta är minst sagt anmärkningsvärt då arenan tar 7650 åskådare vilket är mer än vad det bor människor i hela Leksand.

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna artikel!

Genomsnittligt betyg 2.9 / 5. Antal betyg: 10

Inga betyg ännu