Barcelona kombinerar storstad med strandliv

Barcelona är Spaniens andra stad efter Madrid med över 3 miljoner invånare i storstadsområdet. Som alla större städer har Barcelona ett rikt utbud av restauranger, shopping, museum etc. Det som gör Barcelona speciellt är att staden också har en lång och populär sandstrand.

Kombinationen av storstadsliv och strandliv har gjort att Barcelona är ett av det absolut populäraste resmålen bland oss svenskar och många passar på att ta en långhelg i den katalanska huvudstaden.

Staden Barcelona

Staden Barcelona är uppdelad i 10 olika distrikt där den gamla delen av staden, Ciutat Vella, vanligtvis är populärast bland turister. Det är också här den världsberömda gatan Las Ramblas ligger. Här finns det också massor av shopping och bra restauranger. Många turister väljer också att bo på ett hotell i Ciutat Vella under sitt besök i Barcelona. Standarden på hotellen här är i regel hög men letar du efter ett billigt hotell i Barcelona kan det vara svårt att hitta det i Ciutat Vella om du inte bokar långt i förväg.

Andra större distrikt i Barcelona som är populära bland turister är l’Eixample och Gràcia. I l’Eixample ligger bland annat den berömda kyrkan La Sagrada Familia och i distriktet Gràcia finns det ett stort utbud av nattklubbar och restauranger.

Stranden i Barcelona

Stranden i Barcelona heter Barceloneta och ligger mycket centralt i staden. Under sommarmånaderna är i det i regel fullt med både turister och katalaner som passar på att svalka sig lite i den varma sommarsolen. Här finns det också ett bra utbud av restauranger och Barcelona Casino ligger också här.

Om du vill bo på ett hotell vid stranden under sommaren behöver du vara ute i god tid eftersom det finns relativt få hotell här och det som finns bokas snabbt upp. Hittar du inte ett hotell som passar går det alldeles utmärkt att bo i stadsdelen Born. Därifrån har du gångavstånd till både stranden och de största shoppingstråken. Denna kombination av storstadsliv och strandliv är en av många saker som gör Barcelona så unikt.

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna artikel!

Genomsnittligt betyg 4.1 / 5. Antal betyg: 12

Inga betyg ännu