5 fördelar med att inkludera citron i kosten

Sur som en citron brukar det heta. Visst är citroner rejält syrliga och knappast en frukt man äter som en apelsin. Det finns dock flera fördelar med att inkludera citroner i din dagliga kost.

Utöver att vara en frukt som innehåller få kalorier har citroner mängder av positiva effekter. Nedan har vi listat 5 fördelar med att inkludera citron i kosten.

  1. Renar blodet – Antioxidanter i citroner renar blodet och “rensar” dina artärer.
  2. Bra mot högt blodtryck – Citronen innehåller kalium som kan hjälpa till att bekämpa högt blodtryck.
  3. Bra för magen – Citroner bidrar till att reglera kroppens pH-värde vilket kan motverka bland annat matsmältningsproblem och förstoppning.
  4. Gå ner i vikt – Citroner hjälper till att minska kroppsfett och bidrar till att du känner dig mätt.
  5. Bra för hud och hår – Daglig konsumtion av citroner eller citronvatten har positiva effekter för både hud och hår.

Att inkludera citron eller citronvatten i din dagliga kost kan med andra ord vara en mycket god idé. Ett tips är att börja dagen med ett glas citronvatten.

Vanliga frågor om citroner och citronvatten

För dig som försöker leva ett mer hälsosamt liv och inte konsumerar citron dagligen har vi sammanställt svaren på några av de vanligaste frågorna om citroner och citronvatten.

Varför börja dagen med citronvatten?

Utöver ovan nämnda fördelar innehåller citroner mycket C-vitamin. C-vitaminet i citroner har antiinflammatoriska effekter och motverkar förkylningar samt stärker immunförsvaret. 

Kan man ha citron i kylen?

Ja, citroner är förvisso känsliga för kylskador men är, tack vare skalet, inte speciellt känsliga för uttorkning. Bäst förvarar du citroner svalt längst ner i kylen.

Kan citronvatten hjälpa mig med viktnedgång?

Det korta svaret är ja. Det finns så klart mängder av faktorer när det gäller viktnedgång. Men citronvatten sätter igång din fettförbränning och den innehåller dessutom pektinfibrer som hjälper dig att stilla hungerkänslor.

Hur länge står sig citronvatten?

Citronvatten har en hållbarhet på cirka 2-3 veckor.

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna artikel!

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal betyg: 3

Inga betyg ännu