Därför blir du friskare av orgasmer

Orgasmen är en av livets mest njutbara upplevelser, men det är inte bara den fysiska extasen som gör den så förtrollande.

En orgasm kan faktiskt erbjuda en rad hälsofördelar vilket gör den till ett starkt verktyg för att upprätthålla och förbättra vår övergripande hälsa!

Orgasmer motverkar stress

En av de mest omtalade fördelarna med orgasm är dess roll i stresshantering. Vår vardag är fylld med stressfaktorer och långvarig stress kan ha skadliga effekter på vår hälsa. När vi upplever en orgasm frigörs kraftfulla neurotransmittorer som endorfiner och oxytocin som är naturliga lugnande medel. Dessa kemikalier skapar en känsla av avslappning och lycka och kan hjälpa till att både sänka blodtrycket och minska nivåerna av stresshormonet kortisol.

Stärk immunförsvaret med en orgasm

Orgasmer har också potentialen att stärka vårt immunsystem. Forskning har visat att sexuellt aktiva personer generellt har högre nivåer av vissa immunförsvarande antikroppar. Ett aktivt sexliv, med regelbundna orgasmer, kan därmed hjälpa till att hålla vårt immunförsvar starkt och effektivt.

Orgasmer kan lindra smärta

Orgasmer kan också bidra till att lindra smärta. När vi får orgasm frigörs kemikalier som fungerar som naturliga smärtstillande medel. Detta kan hjälpa till att lindra en rad smärtsamma tillstånd till exempel mensvärk, huvudvärk – och till och med kronisk smärta. Speciellt för kvinnor kan att få en fontänorgasm erbjuda en särskilt kraftfull form av smärtlindring.

Orgasmera mera!

Orgasmen, från den milda härliga till den intensiva fontänorgasmen, är inte bara en fantastisk källa till nöje, utan också något som starkt kan påverka vår hälsa. Genom att inkludera regelbundna orgasmer i vårt liv kan vi förbättra vårt immunförsvar, minska stress, lindra smärta och mycket mer. Så, låt oss omfamna orgasmens helande kraft och orgasmera mera!

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna artikel!

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal betyg: 2

Inga betyg ännu